Nye regler for nedkøling og varmholdelse af fødevarer

Fødevarestyrelsen har ændret anbefalingerne for nedkøling og varmholdelse af fødevarer i den nyeste udgave af Hygiejnevejledningen (Vejledning om Fødevarehygiejne nr. 9700).
De vigtigste ændringer er:
Nedkøling
Nedkøling kan nu påbegyndes, når fødevaren er kølet ned til 56 °C (tidligere 65 °C).
Det anbefales, at fødevarer nedkøles fra 56 °C til 10 °C inden for højst 4 timer.
Varmholdelse
Fødevarer kan varmholdes ved 56 °C (tidligere 65 °C).
Der er ikke nogen tidsmæssig begrænsning for, hvor længe fødevaren må varmholdes, så længe temperaturen holdes på mindst 56 °C.
Personlig hygiejne
Der er kommet en præcisering af reglerne for arbejdsbeklædning.
Det vigtigste er, at medarbejdere skal skifte til ren arbejdsbeklædning, hvis de går fra en mindre ren opgave til en renere, f.eks. fra personlig pleje til madlavning.
Hvad betyder det for dig som eSmiley-kunde?
Du behøver ikke selv at gøre noget. Vi tilpasser de relevante kapitler, kontroller og logbøger i dit eSmiley-system. Ændringerne træder automatisk i kraft senest d. 17. september.
- Engrosvirksomheder: Ønsker du at få ændringerne påført, skal du kontakte vores support.
- Alle andre virksomheder: Hvis du ikke kan se ændringerne i dit system efter d. 17. september, hjælper vores support dig gerne.
Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte vores support på telefon 70 26 55 55 eller på mail: support@esmiley.dk
Du kan læse hele Hygiejnevejledningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
eSmiley – Digitale løsninger til dit køkken
-
Én samlet app til det professionelle køkken
-
Skræddersyede løsninger udviklet af fødevareeksperter
-
Størst i Norden med +140.000 brugere
