Så skal du være opmærksom på, at du ikke længere kan handle med fødevarer på samme måde, som du hidtil har gjort.
Brexit har ulmet i årevis, og den 31. december 2020 sagde Storbritannien endelig goodbye til EU's indre marked og toldunion.
Det betyder, at Storbritannien nu er et såkaldt 'tredjeland' (alle lande, der ikke er medlemmer af EU er 'tredjelande' i forhold til EU's medlemslande)
Handel med tredjelande er forskellig fra handel mellem EU-lande, især i forhold til handel med levende dyr, avlsmateriale og animalske produkter som for eksempel animalske biprodukter og animalske fødevarer.
Det skal du gøre, hvis du handler med Storbritannien:
|
Det skal du yderligere gøre, hvis du importerer animalske fødevarer fra StorbritannienHvis du importerer animalske fødevarer fra Storbritannien, skal dine produkter underkastes veterinærkontrol ved ankomst til EU’s ydre grænse. Du skal som importør:
Du kan dog som udgangspunkt frit importere ikke-animalske varer, som er produceret i Storbritannien til EU.
Registrer dig som importør her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/brexit/Sider/Registrering.aspx
|
Storbritannien skal godkendes til at sælge animalske varer til EU og de enkelte virksomheder i Storbritannien skal tilføjes på listen over godkendte tredjelandsvirksomheder. Det skal dog Storbritannien selv sørge for.
Hold dig opdateret om Brexit og få hjælp fra Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen har meddelt, at de opruster information- og rådgivningssindsatsen til danske fødevarevirksomheder. Hold dig opdateret via Fødevarestyrelsen Brexit-guide.
Foto: Aleks Marinkovic via Unsplash